czwartek, 25 sierpnia 2016

Czekoladki kokosowo-brzoskwiniowe

Chyba nie znam osoby która nie lubi czekolady ! Jej się po prostu nie da nie lubić !
Dzisiaj przygotowałam  domową, zdrowszą wersję, na bazie oleju kokosowego, z nadzieniem kokosowo-brzoskwiniowym. Mniaaaam :)

Składniki


  • 30g nierafinowanego oleju kokosowego
  • 25g naturalnego kakao
  • kilka kropel aromatu(u mnie był to Funky Flavours smak Biscotti)
  • dowolne słodzidło

    Olej podgrzewamy, dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. Następnie wlewamy do wybranych foremek w taki spobów, aby przykryć dno oraz boki. Umieszczamy w zamrażarce.

    W między czasie robimy nadzienie:
  • ok 1/4 szklanki mleka kokosowego (część stała i płynna)
  • syrop brzoskwiniowy (u mnie Real Pharm )

    Mieszamy,  nakładamy na wcześniej przygotowane foremki. Umieszczamy na ok 20-30min  w zamrażarce (do momentu ścięcia się brzoskwiniowej warstwy). Na koniec zamykamy  pozostałą częścią czekolady, ponownie schładzamy i czekamy aż całość ładnie zastygnie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz