Dzisiaj przygotowałam domową, zdrowszą wersję, na bazie oleju kokosowego, z nadzieniem kokosowo-brzoskwiniowym. Mniaaaam :)
Składniki
- 30g nierafinowanego oleju kokosowego
- 25g naturalnego kakao
- kilka kropel aromatu(u mnie był to Funky Flavours smak Biscotti)
- dowolne słodzidło
Olej podgrzewamy, dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. Następnie wlewamy do wybranych foremek w taki spobów, aby przykryć dno oraz boki. Umieszczamy w zamrażarce.
W między czasie robimy nadzienie: - ok 1/4 szklanki mleka kokosowego (część stała i płynna)
- syrop brzoskwiniowy (u mnie Real Pharm )
Mieszamy, nakładamy na wcześniej przygotowane foremki. Umieszczamy na ok 20-30min w zamrażarce (do momentu ścięcia się brzoskwiniowej warstwy). Na koniec zamykamy pozostałą częścią czekolady, ponownie schładzamy i czekamy aż całość ładnie zastygnie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz