środa, 31 sierpnia 2016

Brzoskwiniowo-cytrynowy sernik na zimno

Na takie ciepłe, słoneczne dni, najlepiej sprawdzają się mocno schłodzone desery :D
Lekkie, słodkie, sycące, idealne do kawki, najlepiej mrożonej :)


Składniki:
  • 250g twarogu 
  • 2 słodkie brzoskwinie
  • 150g obranej cukini
  • dowolne słodzidło ( u mnie erytrytol )
  • 2 opakowania galaretki cytrynowej bez cukru (generalnie do masy serowej można spokojnie dać pół opakowania ) 
Jedną galaretkę rozpuszczamy w ok 200ml wody i odstawiamy do przestygnięcia.
Cukinie, brzoskwinie oraz twaróg dokładnie miksujemy, dodajemy przestudzoną galaretkę (rozpuszczoną w 200ml wody) oraz  słodzidło(ilość według własnych potrzeb smakowych) 
Mieszamy, przelewamy do formy i wstawiamy do lodówki. W między czasie drugą galaretkę rozpuszczamy w ok 400ml wody, dodajemy słodzidło i studzimy. Gdy masa serowa stężeje, delikatnie nalewamy małymi porcjami (najlepiej łyżką) chłodną galaretkę. Wstawiamy ponownie do lodówki i po kilku godzinach można się zajadać .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz