sobota, 3 września 2016

Baton kokosowy



Tak jak obiecałam kilka dni temu na moim instagramie, wrzucam przepis na pysznego batona kokosowego, który idealnie sprawdzi się w roli deseru !

Składniki
  • 15g syropu VitaFiber
  • 10g odżywki białkowej (u mnie o smaku nougatu)
  • 20g mąki kokosowej
  • 35g jogurtu naturalnego
  • aromat ( u mnie funky flavors biscotti)

Jogurt mieszamy z syropem, następnie dodajemy odżywkę białkową oraz mąkę kokosową. Wszystko dokładnie łączymy i formujemy batona. Zawijamy w papier do pieczenia/folię aluminiową i umieszczamy na ok 2h w zamrażarce.

Po tym czasie zrobiłam sobie polewę którą wylałam na wierzch:
  • ok 5g oleju kokosowego
  • słodzidło (u mnie erytrytol)
  • łyżeczka kakao
Jako że baton był zimny to cała polewa szybko zastygła, tworząc chrupiącą, czekoladową glazurę!

Wartości odżywcze (bez polewy)
ok 172kcal

Białko 13g
Tłuszcze  4g
Węglowodany 15g
Błonnik 18g


Większość potrzebnych składników, dostępne na zerokalorii

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz