sobota, 22 października 2016

Sernik z kaszą kus-kus



Jej, dodając na instagrama zdjęcie tego deseru, nie spodziewałam się że będzie aż tak duże grono zainteresowanych ! Zarówno w komentarzach, jak i w wiadomościach prywatnych! Baaaardzo się cieszę i dziękuje dosłownie każdemu ! Mam nadzieję że ktoś  przygotuje i da mi znać jak smakowało :)



Składniki:
  • 65g kaszy kus-kus
  •  jajko
  • 100g twarogu
  • 100g słodkiej gruszki
  • ok 30g mąki kokosowej
  • 10g kokosu
  • 5g olejku kokosowego + 5g masła klarowanego (można dać sam olej kokosowy, ja  miałam już końcówkę )
  • 20g odżywki białkowej
Kus-kus zalewamy gorącą wodą (mniej więcej równo z poziomem kaszy)  i przykrywamy na kilka minut. Następnie miksujemy z pozostałymi składnikami. Przelewamy do formy, pieczemy ok 25-30min (150°C z termoobiegiem) Najlepiej smakuje mocno schłodzone ( ja odstawiłam na całą noc do lodówki )


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz